• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Lumiukkodonitsit

Lumiukkodonitsit

03/01/2018 by Liisa Leave a Comment

Lumiukkodonitsit maistuvat talvisena päivänä kuuman kaakaon kanssa.

12 kappaletta

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita

 

  • 2 valkuaista
  • 4 – 5 dl tomusokeria

 

  • 1 rkl tomusokeria

 

  • 50 g tummaa suklaata
  • oransseja karkkeja

Voitele donitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.

Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen. Anna kuorrutteen kuivua kokonaan.

Ripottele donitsien päälle tomusokeria.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Kasta hammastikku suklaaseen ja piirrä lumiukoille silmät ja suu.

Liimaa oranssit karkit lumiukkojen neniksi yli jääneen kuorrutteen avulla.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi, kaneli

Previous Post: « Vadelmatryffelit
Next Post: Tosi suklaiset kuppikakut »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Aprikoosimysli

Mysli maustetaan kurpitsansiemenillä ja kuivatuilla aprikooseilla. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaalea siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ...

Read More »

Suklaakuorrutetut banaanidonitsit

Makeat banaanidonitsit kuorrutetaan suklaalla. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1,25 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1,5 dl maitoa 2 munaa 2 ...

Read More »

Pienet mansikkapiiraat

Pienet mansikkapiiraat ovat ihana eväs vaikka kesäiselle retkelle tai uimarannalle. 6 kappaletta 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl sokeria 1/2 ...

Read More »

Aprikoosi-rusinakeksit

Pehmeissä ja makeissa kekseissä on reilusti aprikooseja ja rusinoita. Noin 50 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Suklaakuorrutetut mansikka-browniet

Brownieitten runsaan suklaakuorrutuksen alta löytyy raikkaita mansikoita. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress