Lumiukkodonitsit maistuvat talvisena päivänä kuuman kaakaon kanssa.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 valkuaista
- 4 – 5 dl tomusokeria
- 1 rkl tomusokeria
- 50 g tummaa suklaata
- oransseja karkkeja
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.
Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen. Anna kuorrutteen kuivua kokonaan.
Ripottele donitsien päälle tomusokeria.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Kasta hammastikku suklaaseen ja piirrä lumiukoille silmät ja suu.
Liimaa oranssit karkit lumiukkojen neniksi yli jääneen kuorrutteen avulla.
Leave a Reply