• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Vadelmapitko

Vadelmapitko

27/02/2019 by Liisa Leave a Comment

Herkullinen pullapitko täytetään makealla vadelmamarmeladilla.

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl vadelmamarmeladia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi (noin 50 x 30 cm). Levitä levyn keskelle vadelmamarmeladi. Leikkaa levyn reunoihin vinottaisia viiltoja ja taittele taikina marmeladin päälle.

Voitele pitko munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Anna pitkon jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.

 

Filed Under: Pulla Tagged With: pulla, vadelma

Previous Post: « Suklaakuorrutetut espressobrowniet
Next Post: Banaani-suklaadonitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Puolukkapuustit

Puolukkapuustien täyte on täydellinen yhdistelmä kirpeää puolukkaa ja siirappisen makeaa fariinisokeria. Noin 20 kappaletta. 2,5 dl punaista ...

Read More »

Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Yksinkertaisen näyttävä täytekakku kuorrutetaan valkosuklaalla maustetulla kermavaahdolla ja koristellaan muhkeilla vadelmilla. 2 munaa 1,5 dl ...

Read More »

Raikkaat sitruunamuffinssit

Lisää maukkaiden sitruunamuffinssien taikinaan raikasta rahkaa ja mantelijauhetta. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 sitruunan ...

Read More »

Valkosuklaa-karpalomuffinssit

Jouluiset muffinssit maustetaan kirpeillä karpaloilla ja makealla valkosuklaalla. 12 isoa tai 16 pientä muffinssia 150 g voita 1,5 dl ...

Read More »

Kirsikkajäätelö

Makeista kirsikoista tehty jäätelö maistuu hellepäivänä. Jäätelö maustetaan kirsikoista keitetyllä siirapilla ja siihen lisätään sattumiksi reilusti ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress