Yksinkertaisen näyttävä täytekakku kuorrutetaan valkosuklaalla maustetulla kermavaahdolla ja koristellaan muhkeilla vadelmilla.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 100 g valkosuklaata
- 4 dl kermaa
- 400 g vadelmia
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun vaahto on lähes valmista lisää valkosuklaa vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä hetki.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin kolmasosa kermavaahdosta ja vadelmista.
Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
Koristele vadelmilla juuri ennen tarjoilua.
Leave a Reply