Syksyn tullen ihanat puutarhaomenat kypsyvät ja on aika leipoa omenapiirakkaa. Tämän piirakan salaisuus on omenalohkojen alle piiloutuva ranskankermasta sekoitettu täyte. Piirakan päälle ripotellaan tietysti tuoksuvaa kanelia.
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 2 – 3 puutarhaomenaa
- 150 g ranskankermaa
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl sokeria
- 0,5 tl kanelia
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi.
Sekoita kulhossa ranskankerma, muna ja sokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Asettele omenalohkot ranskankermaseoksen päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Näyttää todella hyvältä. Kivan näköisiä paloja tulee, kun tekee suorakaiteen muotoiseen vuokaan 🙂
Kiitos! Omppupiirakka sopii erityisen hyvin tällaiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. 🙂