• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kermainen omenapiirakka

Kermainen omenapiirakka

15/09/2015 by Liisa 2 Comments

IMG_8454_2

Syksyn tullen ihanat puutarhaomenat kypsyvät ja on aika leipoa omenapiirakkaa. Tämän piirakan salaisuus on omenalohkojen alle piiloutuva ranskankermasta sekoitettu täyte. Piirakan päälle ripotellaan tietysti tuoksuvaa kanelia.

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 2 – 3 puutarhaomenaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 0,5 tl kanelia

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Sekoita kulhossa ranskankerma, muna ja sokeri. Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Asettele omenalohkot ranskankermaseoksen päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

IMG_8400_2

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kaneli, omena, piirakka

Previous Post: « Valkosuklaa-vadelmatäytekakku
Next Post: Mustikkainen rocky road »

Reader Interactions

Comments

  1. Jack Bauer says

    18/09/2015 at 12:25 pm

    Näyttää todella hyvältä. Kivan näköisiä paloja tulee, kun tekee suorakaiteen muotoiseen vuokaan 🙂

    Reply
    • Liisa says

      29/09/2015 at 3:16 pm

      Kiitos! Omppupiirakka sopii erityisen hyvin tällaiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. 🙂

      Reply

Leave a Reply to Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Banaani-kardemummakakku

Mehukas banaanikakku maustetaan kardemummalla. Taikinaan lisätään myös appelsiinimehua makua ja raikkautta tuomaan. Käytä kakkuun hyvin kypsiä ...

Read More »

Nutella-donitsit

Nutella-donitsit ovat vastustamattoman hyviä! Nutella lisätään donitsien pinnalle ja uunissa se muodostaa donitsien päälle ihanan rapsakan ...

Read More »

Nutella-cookies

Täydellisissä cookieissa yhdistyy ihana Nutella ja rouhittu tumma suklaa. Nutellaa lisätään taikinaan sekä korvaamaan osa voista että nokareina ...

Read More »

Taatelikuppikakut

Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon. 20 kappaletta kuppikakut: 250 g taateleita3 dl vettä200 g voita3 munaa2 dl ...

Read More »

Suklaiset vadelmadonitsit

Maukkaat suklaiset vadelmadonitsit kuorrutetaan valkosuklaalla ja koristellaan vadelmajauheella. 12 kappaletta 3 dl vehnäjauhoja 1,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress