• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Vaalea maustekakku

Vaalea maustekakku

05/12/2018 by Liisa Leave a Comment

Vaalean maustekakun maku on hienovaraisempi kuin perinteisen maustekakun. Kakku maustetaan vaalealla siirapilla, inkiväärillä, kanelilla, pomeranssinkuorella ja muskotilla.

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vaaleaa siirappia
  • 3 munaa
  • 1,5 dl piimää
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottia

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vaalea siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.

Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja irrota se sitten varovasti vuoasta.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kaneli, kuivakakku

Previous Post: « Suklainen levykakku vadelmakuorrutuksella
Next Post: Kirsikkaiset kierrepullat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vaniljakuppikakut mokkakuorrutuksella

Kuorruta vaniljakuppikakut makealla, espressojauheella maustetulla sokerikreemillä. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 ...

Read More »

Orvokeilla koristellut donitsit

Alkukesästä pihoilla ja pellonreunoilla kasvaa runsaasti keto-orvokkeja, jotka syötävinä kukkina sopivat hyvin leivonnaisten koristeluun. Nämä ...

Read More »

Toscakakku

Klassikkoleivonnainen toscakakku saa päälleen reilun kerroksen mantelilastuista valmistettua toscakuorrutetta, sillä tahmean makea ja rapsakka ...

Read More »

Pienet raparperipiirakat

Makeat raparperipiirakat maistuvat vaniljajäätelön kanssa. 12 kappaletta. 6 dl raparperinpaloja 1 dl fariinisokeria 1 dl vettä 200 g ...

Read More »

Halloweenin silmämunamuffinssit

Halloweenin hurjat silmämunamuffinssit ovat melkein liian ällöjä syötäväksi! 12 kappaletta 100 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress