• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Sitruunainen mustikkakakku

Sitruunainen mustikkakakku

11/07/2013 by Liisa Leave a Comment

044

Mehevän mustikkakakun salaisuus on taikinaan lisättävä lemon curd.

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl lemon curdia
  • 4 dl jauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 dl mustikoita

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija 25 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito ja lemon curd. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikat ja niiden päälle loput taikinasta.

Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Tarjoa kakku lemon curdin kanssa.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, mustikka, sitruuna

Previous Post: « Lemoncurd (sitruunatahna)
Next Post: Mustikkainen marenkikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maustekakku

Mehukas maustekakku maustetaan jouluisilla mausteilla - kanelilla, neilikalla, muskotilla ja inkiväärillä. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on ...

Read More »

Orange curd (appelsiinitahna)

Makeaa orange curdia eli appelsiinitahnaa voi käyttää esimerkiksi leivonnassa tai kakun täytteenä. 1 appelsiinin mehu 1 appelsiinin raastettu ...

Read More »

Suklaatorttu

Täyteläinen piirakka täytetään suklaaganachella ja viimeistellään kaakaojauheella. 100 g voita 3 dl jauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 rkl ...

Read More »

Mustikka-vadelmamurumuffinssit

Tarjoa mehevät muffinssit vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. muffinssit: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl maitoa3,5 dl jauhoja1 ...

Read More »

Vadelmainen suklaakakku

Suklainen kakku täytetään suklaamoussella ja vadelmilla ja kuorrutetaan suklaalla. 250 g suklaata 250 g voita 3 dl sokeria 3 munaa 3 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress