• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Sitruunainen mustikkakakku

Sitruunainen mustikkakakku

11/07/2013 by Liisa Leave a Comment

044

Mehevän mustikkakakun salaisuus on taikinaan lisättävä lemon curd.

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl lemon curdia
  • 4 dl jauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 dl mustikoita

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija 25 cm).

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito ja lemon curd. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikat ja niiden päälle loput taikinasta.

Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Tarjoa kakku lemon curdin kanssa.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, mustikka, sitruuna

Previous Post: « Lemoncurd (sitruunatahna)
Next Post: Mustikkainen marenkikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Valkosuklaa-vadelmatäytekakku

Yksinkertaisen näyttävä täytekakku kuorrutetaan valkosuklaalla maustetulla kermavaahdolla ja koristellaan muhkeilla vadelmilla. 2 munaa 1,5 dl ...

Read More »

Pääsiäisen mutakakku

Leivo pääsiäisen kahvipöytään tuhti suklainen mutakakku ja koristele se suklaamunilla ja valkosuklaalla. Kakun voi hyvin leipoa jo tarjoilua ...

Read More »

Tuplasuklaacookies

Todella suklaisissa cookieseissa on sekä maitosuklaata että tummaa suklaata. Noin 50 kappaletta. 250 g voita 2,5 dl fariinisokeria 1,5 dl ...

Read More »

Mustikkainen kermaviilipiirakka

Leivo mustikkasaaliista ihanan kermainen ja raikas kermaviilipiirakka. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g voita2 – 3 ...

Read More »

Suklainen rullakakku

Suklaalla kuorrutetun kakun sisältä paljastuu yllätys - raidallinen kakku on koottu hauskasti rullaten ohuista kääretorttulevyistä. 4 munaa ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress