• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Runebergin levykakku

Runebergin levykakku

03/02/2021 by Liisa Leave a Comment

Leivo ihana runeberginkakku tänä vuonna levykakun muotoon.

12 palaa

kakkutaikina:

  • 250 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl piparkakunmuruja
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • 5 tippaa karvasmanteliaromia

kostutus:

  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl rommiaromia

kuorrutus:

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl vadelmahilloa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksi  kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito ja karvasmanteliaromi keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen korkeareunainen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 170 asteessa noin 50 minuuttia.

Sekoita keskenään kuuma vesi, sokeri ja rommiaromi. Pistele kakkuun reikiä hammastikulla heti uunista ottamisen jälkeen ja kostuta kakku rommilla maustetulla vedellä.

Valmista sokerikuorrute. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta koostumuksesta tulee sopiva. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin.

Nosta jäähtynyt kakku tarjoiluastialle ja leikkaa se 12 annospalaan.

Pursota jokaiselle palan pinnalle ensin sokerikuorrutetta renkaaksi ja levitä sen keskelle sitten vadelmahilloa.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, vadelma

Previous Post: « Suklaakeksit vaniljatäytteellä
Next Post: Ystävänpäivän brownie »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Raparperijäätelö

Raikkaaseen raparperijäätelöön käytetään raparperihilloa. 2 dl raparperihilloa 2 munaa 0,5 dl sokeria 2 dl kermaa 2 dl punaista ...

Read More »

Kirsikka-browniet

Kesäiset browniet kuorrutetaan ihanan makealla kirsikkakreemillä. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 munaa200 ...

Read More »

Mansikkainen levykakku

Mansikka-aikaa odotellessa kakkutaikinaan leivotaan mansikkahilloa ja kakku koristellaan kermavaahdolla ja pakastekuivatuilla mansikoilla. 150 g ...

Read More »

Suklaatäytekakku rengasvuoassa

Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla. 4 munaa 3 dl sokeria 150 g suklaata 200 ...

Read More »

Maapähkinävoi-suklaacookiet

Leivo hiihtoloman herkuksi ihania maapähkinäcookieita suklaasattumilla. 150 g voita2 dl fariinisokeria1 dl sokeria2 dl maapähkinävoita2 munaa3 dl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress