• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Raitakakku

Raitakakku

25/04/2013 by Liisa Leave a Comment

Kermakakku kätkee sisälleen raidallisen pirteän yllätyksen.

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl punaista elintarvikeväriä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl keltaista elintarvikeväriä
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 4 dl kermaa
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmista kakkupohja kahdessa erässä. Toinen erä värjätään punaisella elintarvikevärillä ja toinen keltaisella elintarvikevärillä.

Voitele ja korppujauhota kaksi irtopohjavuokaa (halkaisija 20 cm). Jos sinulla ei ole kahta samankokoista kakkuvuokaa, voit paistaa taikinan myös yhdessä vuoassa ja leikata valmiin kakkupohjan kahteen osaan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää elintarvikeväri ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista kakkuja 175 asteessa noin 15 minuutta.

Valmista toisenvärinen kakkutaikina samalla tavalla.

Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.

Vaahdota kerma. Lisää rahka, sokeri ja tomusokeri.

Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen punainen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta se ja levitä päälle täytettä. Lisää seuraavaksi keltainen kakkupohja, kostuta ja levitä päällle täytettä. Lisää seuraavat kakkupohjat samalla tavalla.

Levitä loput kermasta kakun päälle ja reunoille. Anna valmiin kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

115

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, täytekakku

Previous Post: « Suklaasykeröt
Next Post: Pähkinä-hedelmämysli »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku täytetään vadelmamarmeladilla ja koristellaan sydämenmuotoisilla suklaakonvehdeilla. 4 munaa 3 dl sokeria 100 g ...

Read More »

Sitruuna-basilikajäätelö

Mausta raikas jäätelö sitruunalla ja basilikalla. 1 sitruuna0,5 dl sokeria2 kananmunaa1 dl sokeria1 dl basilikanlehtiä tiiviisti pakattuna2 dl ...

Read More »

Mustikkamurupiirakka

Leivo metsämustikoista ihana murupiirakka. Piirakka on parhaimmillaan hyvän vaniljajäätelön kanssa nautittuna. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 dl ...

Read More »

Maapähkinävoikeksit

Maapähkinävoikeksit ovat makeita ja pähkinäisiä herkkuja. 200 g voita 1,5 dl sokeria 1,5 dl fariinisokeria 1 dl maapähkinävoita 2 ...

Read More »

Sydänpuustit

Yllätä ystävä herkullisilla vastapaistetuilla sydämenmuotoisilla korvapuusteilla. noin 20 kappaletta pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress