Suussasulavissa ja hauskannäköisissä kekseissä yhdistyvät makea vaniljainen taikina ja suklaataikina.
Noin 30 kappaletta.
- 100 g voita
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 muna
- 3,5 dl jauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 100 g voita
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 muna
- 50 g sulatettua suklaata
- 3,5 dl jauhoja
Valmista ensin vaalea taikina ja sitten suklaataikina.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä hetkiseksi jääkaappiin.
Valmista suklaataikina muuten sammalla tavalla, mutta lisää sulatettu suklaa munan jälkeen.
Kauli molemmat taikinat voipaperin päällä noin 30 x 40 cm kokoisiksi levyiksi. Nosta suklaataikina voipaperin avulla toisen taikinan päälle. Rullaa taikinalevy voipaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta sentin paksuisia keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatuille pelleille.
Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Leave a Reply