• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Pulla / Puolukkapuustit

Puolukkapuustit

04/03/2013 by Liisa Leave a Comment

Puolukkapuustien täyte on täydellinen yhdistelmä kirpeää puolukkaa ja siirappisen makeaa fariinisokeria.

Noin 20 kappaletta.

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 4 dl pakastepuolukoita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm) ja ripottele levyn päälle fariinisokeri ja jäiset pakastepuolukat. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit pullavuokiin ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ennen paistamista.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Filed Under: Pulla Tagged With: pulla, puolukka

Previous Post: « Banaanijäätelö
Next Post: Kaneliset mustikkamuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat

Makea valkosuklaaganachella täytetty piirakka saa kaverikseen raikkaita uunissa paahdettuja mansikoita. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl ...

Read More »

Browniet minttukuorrutuksella

Kuorruta browniet raikkaalla tuoreesta mintusta valmistetulla kreemillä. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 ...

Read More »

Halloweenin hirviökuppikakut

Uskallatko haukata palasen hurjasta Halloween-hirviöstä? 12 kappaletta 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl jauhoja 0,5 dl ...

Read More »

Kesäkurpitsamarmeladilla täytetyt täytekeksit

Vadelmatäytekekseistä syntyy hieman erilainen versio kun täytteeksi käytetään kesäkurpitsamarmeladia. Keksien valmistamista varten tarvitset kaksi ...

Read More »

Mansikka-valkosuklaafudge

Fudgen valmistamiseen tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy kuumentaa 116 asteiseksi, jotta valmiista fudgesta tulee koostumukseltaan ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress