• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat

Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat

18/05/2016 by Liisa Leave a Comment

111

Makea valkosuklaaganachella täytetty piirakka saa kaverikseen raikkaita uunissa paahdettuja mansikoita.

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 300 g valkosuklaata
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 l mansikoita
  • 1 rkl sokeria

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita piirakkapohja jääkaappiin vähintään tunniksi.

Pistele piiirakkapohjaan reikiä haarukalla. Suojaa piirakkapohja leivinpaperilla ja laita leivinpaperin päälle piirakkapainoja tai kuivattuja herneitä.

Paista piirakkapohjaa 180 asteessa 20 minuuttia.

Anna piirakkapohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista valkosuklaaganache. Pilko valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut.

Anna valkosuklaaganachen jäähtyä hetki ja kaada se sitten piirakkapohjan päälle.

Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään ainakin kahdeksi tunniksi.

Valmista paahdetut mansikat, ohje löytyy täältä.

Koristele piirakka paahdetuilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mansikka, piirakka, valkosuklaa

Previous Post: « Paahdetut mansikat
Next Post: Kermainen raparperipiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Kesäkurpitsamarmeladilla täytetyt täytekeksit

Vadelmatäytekekseistä syntyy hieman erilainen versio kun täytteeksi käytetään kesäkurpitsamarmeladia. Keksien valmistamista varten tarvitset kaksi ...

Read More »

Rocky road ranskanpastilleilla

Rocky road saa täytteekseen ranskanpastilleja sekä suklaisia ja vaniljaisia vaahtokarkkeja. 250 g suklaata 30 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Aprikoosi-karpalomysli

Makeaan mysliin lisätään reilusti siemeniä sekä kuivattuja aprikooseja ja karpaloita. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl ...

Read More »

Sitkeät kanelikeksit

Ihanan sitkeät keksit maistuvat reilusti kanelilta. 100 g voita 1 dl sokeria 1 dl vaaleaa siirappia 2,5 dl jauhoja 2 tl kanelia 0,5 tl ...

Read More »

Hummingbird-kuppikakut

Hummingbird-kakku eli kolibrikakku eli banaani-ananas-kookoskakku on amerikkalainen tuorejuustokuorrutteella kruunattu mehevä herkku. Kakun voi leipoa ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress