• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omenagalette

Omenagalette

11/09/2019 by Liisa Leave a Comment

Leivo kotimaisista omenista ihana kanelilla maustettu galette.

Taikina:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 125 g suolatonta voita
  • 3 – 4 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 – 4 pientä omenaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. 

Kaulitse taikinasta noin 20 x 30 cm kokoinen levy ja nosta taikinalevy leivinpaperilla suojatulle pelille.

Poita omenoista siemenkota ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Asettele omenasiivut taikinan päälle niin, että niiden ulkopuolelle jää noin 2 sentin kaistale taikinaa. Ripottele omenoitten päälle kanelia ja fariinisokeria. Käännä taikinan reunat omenaviipaleiden päälle.

Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Tarjoile galette lämpimänä hyvän vaniljajäätelön kanssa.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: galette, omena, piirakka

Previous Post: « Browniet minttukuorrutuksella
Next Post: Pienet omenapiiraat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vappumunkit

Täydelliset vappumunkit ovat pinnalta rapsakoita ja sisältä suussasulavan pehmeitä. n. 30 pikkumunkkia 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa ...

Read More »

Valkosuklaa-pihlajanmarjakakku

Makean valkosuklaakakun täytteeksi tulee kirpeää pihlajamarjahyytelöä ja valkosuklaakreemiä. 3 munaa 2 dl sokeria 100 g sulatettua voita 2,5 ...

Read More »

Mansikka-raparperipiirakka

Tarjoa ihanan kesäinen mansikka-raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. piirakkataikina: 6 dl jauhoja1,5 dl sokeria0,5 tl ...

Read More »

Kanelikuppikakut valkosuklaakuorrutuksella

Kuorruta kanelilla maustetut kuppikakut makealla valkosuklaakuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl ...

Read More »

Kinderpiirakka

Makea kinderpiirakka maistuu pääsiäisenä (tai oikeastaan ihan milloin vain!). Piirakka saa kuorrutteekseen vaniljaista sokerikreemiä ja makeaa ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress