• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen marenkikakku

Mustikkainen marenkikakku

15/07/2013 by Liisa 4 Comments

077

Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin makeutta.

  • 7 valkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl lemoncurdia
  • 2 dl mustikoita

Tee ensin marenki. Suojaa pelti leivinpaperilla ja piirrä esimerkiksi irtopohjavuoan pohjan avulla leivinpaperille ympyrä (halkaisija 25 cm).

Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, valkuaisten sekaan ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisia puhtaassa kulhossa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi valmis marenki leivinpaperille piirretyn ympyrän sisälle. Nostele marenkia reunoilta vähän korkeammalle niin, että marengin keskelle jää kuoppa täytteitä varten.

Laita marenki 150-asteiseen uuniin ja paista 5 minuuttia. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä 2 tuntia.

Nosta jäähtynyt marenkikakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä marengin päälle lemoncurdia ja kermavaahtoa. Koristele mustikoilla. Tarjoile heti.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, marenki, mustikka, sitruuna

Previous Post: « Sitruunainen mustikkakakku
Next Post: Pienet mutakakut »

Reader Interactions

Comments

  1. Essi says

    15/07/2013 at 4:53 pm

    Blogisi on aivan ihana! Kuvat upeita ja muutenkin ihania leipomuksia blogi täynnä. 🙂

    Reply
    • Liisa says

      15/07/2013 at 4:55 pm

      Kiitos, Essi. 🙂

      Reply
  2. Lilli says

    25/07/2013 at 12:02 pm

    Kaunis kakku, kuinka monelle hengelle se riittää? 🙂

    Reply
    • Liisa says

      25/07/2013 at 2:13 pm

      Kiitos, Lilli. Kakku on tosi makea ja siksi myös riittoisa. Siitä riittää 6 – 8 hengelle. 🙂

      Reply

Leave a Reply to Essi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kurpitsapannukakut

Kurpitsapannukakut tarjotaan vaahterasiirapin kanssa. 5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl soodaa 1 tl kanelia 0,5 tl inkivääriä 3 ...

Read More »

Suklaatäytekakku rengasvuoassa

Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla. 4 munaa 3 dl sokeria 150 g suklaata 200 ...

Read More »

Kirsikkaiset kierrepullat

Ihanat kierrepullat täytetään makealla kirsikkahillolla. Noin 20 kappaletta. 2,5 dl punaista maitoa 25 g hiivaa 1 dl sokeria 1 muna ...

Read More »

Banaanikakku tiikerin tapaan

Tiikerikakun mehukkaammassa serkussa vaalea taikina maustetaan banaanilla ja tumma taikina suklaalla ja kaakaojauheella. 150 g voita 3 dl ...

Read More »

Minidonitsit kaakaokuorrutuksella

Kaakaojuomajauheesta syntyy helppo ja taatusti lapsille maistuva kuorrutus minidonitseille. 12 kappaletta donitsit: 1,25 dl vehnäjauhoja4 rkl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress