Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 150 g suklaata
- 200 g voita
- 5 dl jauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl maitoa
- 230 g appelsiinimarmeladia
- 400 g tummaa suklaata
- 60 g voita
- suklaarakeita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 2,3 litraa, esimerkiksi IKEAn Drömmar).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kääri se sitten folioon odottamaan täyttämistä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle puolet appelsiinimarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput marmeladit. Nosta päälle kolmas kakkupohja.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Kuutio voi pieniksi palasiksi ja sekoita se suklaan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille, myös sisäpuolelle. Koristele kakku suklaarakeilla.
Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta se huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.
Leave a Reply