• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklaatäytekakku rengasvuoassa

Suklaatäytekakku rengasvuoassa

22/04/2015 by Liisa Leave a Comment

229

Hauskannäköinen suklaatäytekakku leivotaan rengasvuoassa ja koristellaan värikkäillä suklaarakeilla.

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g suklaata
  • 200 g voita
  • 5 dl jauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 230 g appelsiinimarmeladia
  • 400 g tummaa suklaata
  • 60 g voita
  • suklaarakeita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 2,3 litraa, esimerkiksi IKEAn Drömmar).

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kääri se sitten folioon odottamaan täyttämistä.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle puolet appelsiinimarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput marmeladit. Nosta päälle kolmas kakkupohja.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa. Kuutio voi pieniksi palasiksi ja sekoita se suklaan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille, myös sisäpuolelle. Koristele kakku suklaarakeilla.

Säilytä kakku jääkaapissa ja nosta se huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua.

image2

image

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: suklaa, suklaakakku

Previous Post: « Pähkinäiset browniet
Next Post: Vappudonitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Sitruunajuustokakku

Aurinkoinen ja raikas juustokakku. 250 g digestivekeksejä 125 g voita 1,5 rkl kaakaojauhetta 400 g maustamatonta tuorejuustoa 250 g ...

Read More »

Banaanipannukakut

Makeisiin banaanipannukakkuihin kannattaa käyttää todella kypsiä banaaneja, joiden kuoret ovat muuttuneet jo hieman ruskeiksi. 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Runebergin levykakku

Leivo ihana runeberginkakku tänä vuonna levykakun muotoon. 12 palaa kakkutaikina: 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 ...

Read More »

Suklaiset keksit espressotäytteellä

Täytä suklaiset keksit makealla espressokreemillä. n. 30 kappaletta keksitaikina: 150 g voita2,5 dl sokeria1 muna1 dl siirappia7 dl ...

Read More »

Vadelma-maitosuklaamuffinssit

Suklaiset vadelmamuffinssit ovat makeita ja meheviä. 12 kappaletta. 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 munaa 2 dl maitoa 3,5 dl jauhoja 1 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress