• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen marenkikakku

Mustikkainen marenkikakku

15/07/2013 by Liisa 4 Comments

077

Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin makeutta.

  • 7 valkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl lemoncurdia
  • 2 dl mustikoita

Tee ensin marenki. Suojaa pelti leivinpaperilla ja piirrä esimerkiksi irtopohjavuoan pohjan avulla leivinpaperille ympyrä (halkaisija 25 cm).

Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, valkuaisten sekaan ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisia puhtaassa kulhossa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi valmis marenki leivinpaperille piirretyn ympyrän sisälle. Nostele marenkia reunoilta vähän korkeammalle niin, että marengin keskelle jää kuoppa täytteitä varten.

Laita marenki 150-asteiseen uuniin ja paista 5 minuuttia. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä 2 tuntia.

Nosta jäähtynyt marenkikakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä marengin päälle lemoncurdia ja kermavaahtoa. Koristele mustikoilla. Tarjoile heti.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, marenki, mustikka, sitruuna

Previous Post: « Sitruunainen mustikkakakku
Next Post: Pienet mutakakut »

Reader Interactions

Comments

  1. Essi says

    15/07/2013 at 4:53 pm

    Blogisi on aivan ihana! Kuvat upeita ja muutenkin ihania leipomuksia blogi täynnä. 🙂

    Reply
    • Liisa says

      15/07/2013 at 4:55 pm

      Kiitos, Essi. 🙂

      Reply
  2. Lilli says

    25/07/2013 at 12:02 pm

    Kaunis kakku, kuinka monelle hengelle se riittää? 🙂

    Reply
    • Liisa says

      25/07/2013 at 2:13 pm

      Kiitos, Lilli. Kakku on tosi makea ja siksi myös riittoisa. Siitä riittää 6 – 8 hengelle. 🙂

      Reply

Leave a Reply to Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Nutella-donitsit

Nutella-donitsit ovat vastustamattoman hyviä! Nutella lisätään donitsien pinnalle ja uunissa se muodostaa donitsien päälle ihanan rapsakan ...

Read More »

Toscapullat

Makea tosca sopii  hyvin pullien täytteeksi. 24 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 muna 1,5 rkl ...

Read More »

Brookies

Kun yhdistetään kaksi ehkä maailman ihaninta leivonnaista eli brownies ja cookiet, syntyy jotain vielä parempaa: brookies. 12 palaa Tee ...

Read More »

Synttärisankarin browniekakku

Suklaata rakastava synttärisankari ilahtuu varmasti tästä mehevän suklaisesta browniekakusta. Kakun päälle sirotellut nonparellit paljastavat sankarin ...

Read More »

Runeberginkakku

Perinteiset runebergintortut voi leipoa myös kakun muotoon. 250 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 munaa 2 dl vehnäjauhoja 1 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress