Herkullisissa kuppikakuissa yhdistyvät täyteläinen suklaa ja makeankirpeät vadelmat.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 150 g vadelmia
Suklaakuorrutus:
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 0,5 dl kaakaojauhetta
Koristeeksi:
- vadelmia
- minttua
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vadelmat ja kääntele ne taikinan sekaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele kuppikakut vadelmilla ja mintun lehdillä.
Leave a Reply