Täytä herkulliset kuningatarpullat ranskankermaisella täytteellä ja tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.
noin 15 kappaletta
Pullataikina:
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
Täyte:
- 150 g ranskankermaa
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
- 100 g vadelmia
- 100 g mustikoita
Voiteluun:
- 1 muna
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Paina kohonneiden pullien keskelle lasin avulla pyöreä syvennys.
Sekoita kulhossa täyteen ranskankerma, muna ja sokeri ja jaa seos pullien päälle. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen pinnalle.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply