Kuorruta mehevät suklaakuppikakut makealla veriappelsiinikreemillä.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
kuorrute:
- 2 veriappelsiinia
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä ja raasta niiden kuori. Purista appelsiinien mehu ja laita mehu kattilaan yhdessä raastetun appelsiinin kuoren kanssa. Keitä appelsiinimehua noin 10 minuuttia. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää jäähtynyt appelsiinimehu ja tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Leave a Reply