Tässä herkullisessa kuivakakussa yhdistyvät täyteläinen suklaa ja maapähkinävoi.
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 50 g suklaata sulatettuna
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 dl maitoa
- 1 dl maapähkinävoita
Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon (1,5 dl) kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja maito (0,5 dl) ja sekoita tasaiseksi. Lisää toiseen kulhoon maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan noin 2/3 suklaataikinasta ja sen päälle noin 2/3 maapähkinävoitaikinasta. Sekoita taikinoita hieman haarukan avulla. Kaada päälle ensin loput suklaataikinasta ja sitten loput maapähkinävoitaikinasta. Sekoita taikinoita taas hieman toisiinsa haarukan avulla.
Paista kakkua 200 asteessa 45 minuuttia.
Leave a Reply