Suklaisten brownieitten taikinaan on piilotettu reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä ja herkullisia vadelmia.
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 70 g pekaanipähkinöitä
- 125 g vadelmia
Rouhi pekaanipähkinät reilun kokoisiksi palasiksi ja paahda hetkinen kuumalla paistinpannulla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi pähkinät ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Painele vadelmat taikinan sekaan.
Paista 160 asteessa noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten annospaloiksi.
Leave a Reply