• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklaapumpulan synttärikakku

Suklaapumpulan synttärikakku

08/11/2017 by Liisa Leave a Comment

Täytekakku täytetään Nutellalla ja kermavaahdolla, ja koristellaan suklaapumpuloilla.

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

  • 0,5 dl vettä
  • 2 rkl sokeria

 

  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl Nutellaa
  • suklaapumpuloita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei tartu kakkuun taikinaa.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä päälle puolet Nutellasta ja kermavaahdosta. Kostuta toinen kakkupohja, levitä sen päälle loput Nutellasta ja kermavaahdosta ja nosta ensimmäisen kakkupohjan päälle.

Koristele kakku suklaapumpuloilla.

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: nutella, täytekakku

Previous Post: « Sitruunakuppikakut lakritsikuorrutuksella
Next Post: Nutella-puustit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Ihan paras banaani-suklaakakku

Meillä leivotaan todella usein banaanikakkua: Lapset syövät banaaninsa mieluiten vähän raakoina, ja hedelmäkulhosta löytyy usein "liian" kypsiä ...

Read More »

Minttu-suklaakuppikakut

Klassinen makupari suklaa ja minttu yhdistyvät näissä ihanissa kuppikakuissa. 12 kappaletta 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Kirsikkadonitsit

Kirsikkadonitsit maustetaan ripauksella kanelia. Donitseissa kannattaa käyttää aitoa ceyloninkanelia, sen kukkaiset sävyt sopivat hyvin yhteen ...

Read More »

Aprikoosi-rusinakeksit

Pehmeissä ja makeissa kekseissä on reilusti aprikooseja ja rusinoita. Noin 50 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Sitruunapiiras mustikoiden kera

Raikas sitruunapiiras tarjotaan pensasmustikoiden kanssa. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g voita 2 – 3 rkl ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress