Täytekakku täytetään Nutellalla ja kermavaahdolla, ja koristellaan suklaapumpuloilla.
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 100 g sulatettua voita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 dl Nutellaa
- suklaapumpuloita
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei tartu kakkuun taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä päälle puolet Nutellasta ja kermavaahdosta. Kostuta toinen kakkupohja, levitä sen päälle loput Nutellasta ja kermavaahdosta ja nosta ensimmäisen kakkupohjan päälle.
Koristele kakku suklaapumpuloilla.
Leave a Reply