Herkulliset Nutellalla täytetyt puustit ovat parhaimmillaan vielä vähän lämpiminä.
n. 30 kappaletta
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
- 4 dl Nutellaa
- kananmuna voiteluun
- raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina kahdeksi levyksi (yhden levyn koko noin 60 x 30 cm). Levitä Nutella levyjen päälle. Pyöritä taikinalevyt varovasti rullalle ja leikkaa rullat terävällä veitsellä noin neljän sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit leivinpaperilla suojatuille pelleille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Leave a Reply