Söpöt pienet piiraat täytetään makealla appelsiinimarmeladilla ja kuorrutetaan maitosuklaalla. Tarjoa hyvän kahvin kanssa!
12 kappaletta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 2 dl appelsiinimarmeladia
- 145 g maitosuklaata
- 1 dl kermaa
- 25 g voita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssivuoan kolot.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Paista 180 asteessa 10 minuuttia.
Anna piiraskuorien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta.
Valmista suklaatäyte. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada rouhittu suklaa sitten kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää suklaaseokseen kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
Laita jokaiseen piiraskuoreen noin ruokalusikallinen appelsiinimarmeladia ja kaada sen päälle suklaatäytettä.
Anna piiraiden olla huoneenlämmössä noin kaksi tuntia ennen tarjoilua, jotta suklaakuorrute ehtii jähmettyä.
Leave a Reply