• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet appelsiini-suklaapiiraat

Pienet appelsiini-suklaapiiraat

13/04/2016 by Liisa Leave a Comment

142

124 (2)

Söpöt pienet piiraat täytetään makealla appelsiinimarmeladilla ja kuorrutetaan maitosuklaalla. Tarjoa hyvän kahvin kanssa!

12 kappaletta

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 2 dl appelsiinimarmeladia
  • 145 g maitosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Voitele ja korppujauhota muffinssivuoan kolot.

Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.

Paista 180 asteessa 10 minuuttia.

Anna piiraskuorien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta.

Valmista suklaatäyte. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada rouhittu suklaa sitten kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää suklaaseokseen kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.

Laita jokaiseen piiraskuoreen noin ruokalusikallinen appelsiinimarmeladia ja kaada sen päälle suklaatäytettä.

Anna piiraiden olla huoneenlämmössä noin kaksi tuntia ennen tarjoilua, jotta suklaakuorrute ehtii jähmettyä.

 

Filed Under: Piirakka, Suklaa Tagged With: appelsiini, maitosuklaa, piirakka, suklaa

Previous Post: « Kaneliset banaanimuffinssit
Next Post: Värikkäät valkosuklaatryffelit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Kuorrutettu suklaakahvikakku

Mehukas kuivakakku maustetaan suklaalla ja kahvilla. Kuorrutukseen lisätään suklaan lisäksi ranskankermaa. 200 g suklaata 200 g voita 3 dl ...

Read More »

Britakakku

Makea britakakku koristellaan mansikoilla. 100 g voita 1 dl sokeria 2 rkl vaniljasokeria 3 keltuaista 2 dl jauhoja 1,5 tl ...

Read More »

Suklaasuun synttärikakku

Synttärikakku leivotaan sankarin toiveiden mukaan: suklaakakku, joka täytetään suklaalla ja kuorrutetaan suklaalla. 250 g suklaata 200 g ...

Read More »

Toffee

Toffeeta on helppo valmistaa itse. Tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy lämmittää 118 asteiseksi, jotta siitä tulee koostumukseltaan ...

Read More »

Sitruunaiset mustikkamuffinssit

Sitruunatahnalla ja mustikoilla maustetut muffinssit maistuvat kesältä. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa1 dl sitruunatahnaa1 dl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress