Kesäloman kunniaksi kahvipöytään leivotaan mehukas mansikkarahkakakku.
- 5 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g sulatettua voita
- 1 dl maitoa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 5 liivatelehteä
- 250 g mansikoita soseutettuna
- 4 dl kuohukermaa
- 500 g (2 prk) rahkaa
- 1 dl sokeria
- 100 g mansikoita soseutettuna
- 2 dl hyytelösokeria
- mansikoita koristeluun
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa puoliksi kahteen kakkuvuokaan.
Paista kakkuja 175-asteisen uunin alatasolla noin 20 min.
Kumoa kakut ritilälle ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Kuumenna 1 dl mansikkasoseesta kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi ja sekoita kuumaan mansikkasoseeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana loppuun mansikkasoseeseen ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri sekä mansikkasose. Sekoita tasaiseksi.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja laita sen ympärille kakkurengas. (Huom! kakusta tulee korkea, joten tarvitset normaalia irtopohjavuokaa korkeamman kakkurenkaan.) Kaada täyte kakkupohjan päälle ja nosta täytteen päälle toinen kakkupohja. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Valmista päällinen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja kuumenna mansikkasose kattilassa kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta hetkeksi jäähtymään. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele mansikoilla.
Leave a Reply