• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Suklaiset keksit espressotäytteellä

Suklaiset keksit espressotäytteellä

07/04/2021 by Liisa Leave a Comment

Täytä suklaiset keksit makealla espressokreemillä.

n. 30 kappaletta

keksitaikina:

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl siirappia
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl maitoa

täyte:

  • 100 g suolatonta voita
  • 3,5 dl tomusokeria
  • 0,5 dl pikakahvijauhetta (espresso)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.

Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta keksejä keksimuotilla ja nosta keksit leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista keksejä 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja pikakahvijauhe. Vatkaa tasaiseksi.

Lusikoi täyte pursotinpussiin.

Asettele puolet kekseistä leivinpaperin päälle pohjapuoli ylöspäin. Pursota jokaisen keksi päälle espressokreemiä ja paina toinen keksi kuorrutteen päälle niin, että täyte leviää keksin reunoille asti.

 

Filed Under: Keksi Tagged With: espresso, keksi, täytekeksi

Previous Post: « Kinderkakku
Next Post: Dallaspullat »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklainen donitsikakku

Leivo täyteläinen suklaakakku brownietaikinasta. Täytä ja kuorruta kakku suklaakreemillä ja koristele se vapun kunniaksi värikkäillä ...

Read More »

Mustikkainen täytekakku

Mehevä mustikkainen täytekakku on kesäisen kahvipöydän helppo herkku. 100 g voita 1,5 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl jauhoja 0,5 tl ...

Read More »

Domino-browniet

Lisää brownietaikinaan sattumiksi ihania Domino-keksejä. 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl siirappia3 munaa200 g sulatettua ...

Read More »

Aprikoosi-rusinakeksit

Pehmeissä ja makeissa kekseissä on reilusti aprikooseja ja rusinoita. Noin 50 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 2 dl ...

Read More »

Toscakakku

Klassikkoleivonnainen toscakakku saa päälleen reilun kerroksen mantelilastuista valmistettua toscakuorrutetta, sillä tahmean makea ja rapsakka ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress