• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Suklaatäytekeksit

Suklaatäytekeksit

03/04/2013 by Liisa Leave a Comment

Suklaakeksit täytetään herkullisella suklaakreemillä.

Noin 30 kappaletta.

  • 150g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl maitoa
  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja siirrä se jääkaappiin tunniksi jähmettymään.

Jauhota työpöytä ja kauli taikinasta noin 3 mm paksuinen levy. Ota taikinasta muotilla keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Valmista täytteen suklaakreemi: Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Jätä kreemi jähmettymään huoneenlämpöön tai siirrä se jääkaappiin, jolloin se jähmettyy nopeammin. Jos kreemi ehtii jähmettyä liikaa voit lämmittää sitä vähän mikrossa.

Nosta puolet keskeistä nurin päin työpöydälle. Pursota kekseille suklaakreemiä ja nosta toiset puolikkaat keksien päälle.

Säilytä keksejä jääkaapissa.

 

Filed Under: Keksi, Suklaa Tagged With: suklaa, suklaakeksi, täytekeksi

Previous Post: « Aprikoosimysli
Next Post: Suklaamurujäätelö »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Korvapuustit

Vastapaistetut korvapuustit tuoksuvat ja maistuvat ihanille! 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl sokeria 1 muna 1,5 rkl ...

Read More »

Mansikkaiset kuppikakut

Kesäiset kuppikakut kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla mansikoilla. 12 kappaletta 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Porkkanakääretorttu

Leivo perinteinen porkkanakakku kääretortun muotoon. Taikinaan lisätään reilusti tuoksuvia mausteita ja rouskuvia hasselpähkinöitä. Täyteläinen ...

Read More »

After Eight -brownie

Käytä joulusta yli jääneet After Eight -makeiset valmistamalla niistä brownielle ihanan minttuinen kuorrutus. Browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 ...

Read More »

Sydänpuustit

Yllätä ystävä herkullisilla vastapaistetuilla sydämenmuotoisilla korvapuusteilla. noin 20 kappaletta pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress