• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet omenapiiraat

Pienet omenapiiraat

18/09/2019 by Liisa Leave a Comment

Täytä pienet amerikkalaistyyliset omenapiiraat kanelilla ja muskotilla maustetuilla omenoilla. Tarjoa piiraat vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

12 kappaletta

Piirakkataikina:

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g voita
  • 3-4 rkl vettä

Täyte:

  • 4 omenaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottia
  • 1 rkl vettä

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Valmista täyte. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot, sokeri, mausteet ja vesi kattilaan ja keitä niitä pienellä teholla noin viisi minuuttia.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.

Lusikoi täyte piirakoihin.

Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittele taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Viillä terävällä veitsellä taikinakuoriin ristikkäiset viillot.

Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti kolosistaan esimerkiksi haarukan avulla.


 

Filed Under: Piirakka Tagged With: omena, piirakka

Previous Post: « Omenagalette
Next Post: Suklainen pelticookie »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Tummat suklaapalat

Tumman suklaiset kakkupalat koristellaan rouhituilla pistaaseilla ja tomusokerilla. 12 palaa  150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1 dl ...

Read More »

Raparperijäätelö

Raikkaaseen raparperijäätelöön käytetään raparperihilloa. 2 dl raparperihilloa 2 munaa 0,5 dl sokeria 2 dl kermaa 2 dl punaista ...

Read More »

Taatelikuppikakut

Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon. 20 kappaletta kuppikakut: 250 g taateleita3 dl vettä200 g voita3 munaa2 dl ...

Read More »

Suklaakeksit vaniljatäytteellä

Kotitekoiset dominokeksit syntyvät, kun levität kahden suklaakeksin väliin makeaa vaniljaista sokerikreemiä. n. 50 ...

Read More »

Aprikoosikakku murupäällysteellä

Mehevät aprikoosit piiloutuvat reilun murupäällysteen alle tässä ihanassa kesäisessä kakussa. 150 g voita 1,5 dl sokeria 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress