Kesäisen kahvipöydän kruunaavat herttaiset pienet mansikkajuustokakut. Ne paistetaan muffinssivuoissa ja tarjoillaan makean mansikkakastikkeen ja tuoreiden mansikoiden sekä mintun lehtien kanssa.
12 kappaletta
- 150 g digestive-keksejä
- 75 g voita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 150 g mansikoita
- 0,5 dl sokeria
- koristeeksi mansikoita ja mintun lehtiä
Suojaa muffinssipellin kolot muffinssivuoilla.
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos muffinssivuokien pohjalle ja painele tasaiseksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita juustoseosta jokaisen munan jälkeen. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos muffinssivuokiin keksipohjan päälle.
Paista 160 asteessa 30 minuuttia.
Anna juustokakkujen jäähtyä vuoissaan ja irroita ne sitten varovasti.
Valmista mansikkakastike. Keitä mansikoita ja sokeria kattilassa noin 15 minuuttia ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Asettele juustokakut tarjoiluastialle ja lusikoi niiden päälle mansikkakastiketta. Koristele kokonaisilla mansikoilla ja mintun lehdillä.
Leave a Reply