Valkosuklaalla kuorrutettu täytekakku täytetään makealla ruusunmarjamarmeladilla. Ruusunmarjamarmeladia valmistaa esimerkiksi Granny’s secret.
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 200 g sulatettua voita
- 5 dl jauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 dl ruusunmarjamarmeladia
- 300 g valkosuklaata
Voitele ja korppujauhota kolme irtopohjaista kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm).
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina kakkuvuokiin.
Paista 180 asteessa 20 minuuttia.
Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja irroita ne sitten varovasti.
Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta se ja levitä päälle puolet ruusunmarjamarmeladista. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja levitä päälle loput ruusunmarjamarmeladista. Nosta kakun päälle viimeinen pohja ja kostuta. Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen kuorruttamista.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Koristele kakku esimerkiksi kakkukoristeilla.
Leave a Reply