• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Ruusunmarja-valkosuklaakakku

Ruusunmarja-valkosuklaakakku

30/12/2013 by Liisa Leave a Comment

036 (3)

Valkosuklaalla kuorrutettu täytekakku täytetään makealla ruusunmarjamarmeladilla. Ruusunmarjamarmeladia valmistaa esimerkiksi Granny’s secret.

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g sulatettua voita
  • 5 dl jauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 dl ruusunmarjamarmeladia
  • 300 g valkosuklaata

Voitele ja korppujauhota kolme irtopohjaista kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm).

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina kakkuvuokiin.

Paista 180 asteessa 20 minuuttia.

Anna kakkujen jäähtyä vuoissaan ja irroita ne sitten varovasti.

Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.

Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Kostuta se ja levitä päälle puolet ruusunmarjamarmeladista. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja levitä päälle loput ruusunmarjamarmeladista. Nosta kakun päälle viimeinen pohja ja kostuta. Anna kakun vetäytyä muutama tunti ennen kuorruttamista.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Koristele kakku esimerkiksi kakkukoristeilla.

054 (2)

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, suklaa, suklaakakku, täytekakku, valkosuklaa

Previous Post: « Tummat suklaapalat
Next Post: Maapähkinävoibrowniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Hyydytetty appelsiinirahkakakku

Raikas appelsiinirahkakakku koristellaan värikkäillä karkeilla. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita 1 rkl kaakaojauhetta 4 ...

Read More »

Donitsinmuotoiset keksit

Vappudonitsit voi leipoa myös keksien muotoon! Tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparimuottia, toinen halkaisijaltaan noin 1 sentti ja ...

Read More »

Kaneliset mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinsseissa on reilusti mustikoita, ja ne maustetaan kanelilla. Noin kymmenen kappaletta. 3 munaa 2 dl ruokosokeria 100 g voita ...

Read More »

Kumkvattijuustokakku

Juustokakku saa koristeekseen raikkaita karamellisoituja kumkvatteja. 140 g digestive-keksejä 70 g voita 400 g maustamatonta ...

Read More »

Suklaapumpulan synttärikakku

Täytekakku täytetään Nutellalla ja kermavaahdolla, ja koristellaan suklaapumpuloilla. 3 munaa 2 dl sokeria 100 g sulatettua voita 2,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress