• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Pienet omenapiirakat

Pienet omenapiirakat

07/10/2020 by Liisa Leave a Comment

Mausta pienet omenapiirakat tuoksuvalla kanelilla ja tarjoa ne vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

6 kpl

piirakkataikina:

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä

täyte:

  • 4 -5 pientä omenaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 muna voiteluun

Tee ensin piirakkataikina. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Vuoraa piirakkavuoat (halkaisija noin 10 cm) leivinpaperilla.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se 7 osaan. Laita yksi taikinanpala takaisin jääkaappiin ja pyörittele muut taikinapalat palloiksi ja kauli ne kevyesti jauhotetulla alustalla ohuiksi levyiksi. Painele taikinalevyt piirakkavuokien pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lusikoi täyte piirakoihin.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä noin 0,5 sentin levyisiksi suikaleiksi. Asettele taikinasuikaleet ristikoiksi piirakoiden pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.

Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.

Paista 180 asteessa 40 minuuttia.

Anna piirakoiden jäähtyä hieman ja tarjoa ne vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kaneli, omena, piirakka

Previous Post: « Manteli-omenakakku
Next Post: Halloween-browniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vaniljakuppikakut mokkakuorrutuksella

Kuorruta vaniljakuppikakut makealla, espressojauheella maustetulla sokerikreemillä. 12 kappaletta kuppikakut: 150 g voita1,5 dl sokeria2 ...

Read More »

Mansikkasuklaaleivokset

Makeat mansikkaleivokset täytetään mansikkahillolla ja kuorrutetaan mansikanmakuisella valkosuklaalla. 8 kappaletta 4 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Pullarinkelit

Pullarinkelit täytetään korvapuusteista tutulla kaneli-sokeriseoksella. Noin 25 kappaletta 1/2 litraa punaista maitoa 1 paketti hiivaa 2 dl ...

Read More »

Piimäkakku

Loppuvuoden kahvipöydässä maistuu mehevä ja mausteinen piimäkakku. Kakku on todella helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään - ...

Read More »

Mansikkaiset blondiet

Intiaanisokeri antaa mansikkaisille blondieille ihanan karamellimaisen maun. 300 g mansikoita   200 g voita 2,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress