Kermaisissa luumupiiraissa makeat luumut saavat kaverikseen vaniljalla maustetun tuhdin ja kermaisen täytteen.
12 kappaletta
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 150 g ranskankermaa
- 1 muna
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- n. 8 luumua
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssipellin kolot.
Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit kulhossa ja lusikoi täyte piiraisiin.
Pese ja halkaise luumut ja poista niistä kivet. Leikkaa luumut ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet täytteen päälle piiraisiin.
Paista 180 asteessa 40 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta terävän veitsen avulla.
Eksyinpä sattumalta sivuillesi. Todella kauniita kuvia, täytyy sanoa! :))
Kiitos, Saara! ?