Reilusti suklaista mutakakkua paistetaan vain hetki, koska se saa jäädä keskeltä reilusti raa’aksi ja tahmeaksi.
- 250 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl sokeria
- 4 munaa
- 250 g tummaa suklaata
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Lisää suklaa ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä raa’aksi.
Tarjoa jäähtynyt kakku kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Lintsi15 says
Pehmeän suklainen ja täyteläinen ensimaku. Rakenteeltaan pinnasta rapea ja sisältä suorastaan vanukasmainen. Fazermainen jälkimaku, jota täydentää hieman rasvainen, jopa raskaantuntuinen tuntuma kitalaessa. Rantakuntoon pyrkivälle kakun nauttimisesta saattaa seurata seuraavana aamuna moraalinen krapula. Kokonaisuutena kuitenkin ensiluokkaisen makea iltaherkku, 96 pistettä. Ruokasuositus: vaniljajäätelö.
Liisa says
Kiitos Lintsi15, mahtava analyysi!