• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Donitsi / Leppäkerttudonitsit

Leppäkerttudonitsit

09/05/2018 by Liisa Leave a Comment

Leivo kevään tai kesän juhliin söpöjä minikokoisia leppäkerttudonitseja.

12 kappaletta

  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl sulatettua voita

 

  • 1 valkuainen
  • 2,5 – 3 dl tomusokeria
  • 2 tl punaista elintarvikeväriä

 

  • 25 g tummaa suklaata
  • silmäkarkkeja

Voitele minidonitsipellin kolot.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa minidonitsipellin koloihin.

Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.

Sekoita valkuainen, tomusokeri ja elintarvikeväri keskenään. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua.

Sulata suklaa varovasti mikrossa.

Piirrä suklaalla leppäkertuille pää, siivet ja pilkut. Aseta silmät paikoilleen. Anna suklaan kuivua ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Donitsi Tagged With: donitsi

Previous Post: « Brookies
Next Post: Mansikkaiset blondiet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklainen mansikkatäytekakku

Maukas suklaakakku täytetään ja koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla. 2 munaa 1,5 dl sokeria 100 g suklaata 100 g voita 2,5 dl ...

Read More »

Manteli-omenakakku

Mehevän omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe sekä omenoiden pinnalle lisätty rapsakka mantelikuorrutus. kakkutaikina: 150 g ...

Read More »

Suklainen rullakakku

Suklaalla kuorrutetun kakun sisältä paljastuu yllätys - raidallinen kakku on koottu hauskasti rullaten ohuista kääretorttulevyistä. 4 munaa ...

Read More »

Vaalea maustekakku

Vaalean maustekakun maku on hienovaraisempi kuin perinteisen maustekakun. Kakku maustetaan vaalealla siirapilla, inkiväärillä, kanelilla, ...

Read More »

Raparperikuppikakut

Kesäiset raparperikuppikakut tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja raparperihillokkeen kanssa. 12 kappaletta n. 400 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress