• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kuningatarpiirakka pensasmustikoista ja vadelmista

Kuningatarpiirakka pensasmustikoista ja vadelmista

25/08/2015 by Liisa 3 Comments

095 (3)

Ihana kuningataarpiirakka leivotaan muhkeista vadelmista ja pensasmustikoista. Tarjoile jäähtynyt piirakka vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Piirakkapohjan resepti on helppo, mutta leivontapuuhiin täytyy muistaa ryhtyä ajoissa, sillä taikinan täytyy viivähtää jääkaapissa ainakin tunnin verran ennen leipomista. Taikina säilyy jääkaapissa hyvänä seuraavaankin päivään, joten voit tehdä sen valmiiksi jo leipomista edeltävänä päivänä. Taikinan käsiteltävyys on parasta kylmänä, ota siis kaulin ja muut tarvikkeet esille ennen kuin otat taikinan jääkaapista.

Jos haluat voit ripotella marjojen päälle muutaman ruokalusikallisen sokeria.

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g voita
  • 3-4 rkl vettä
  • 1 l pensasmustikoita
  • 2 dl vadelmia

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota 2/3 taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja asettele pensasmustikat ja vadelmat taikinan päälle.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi, jonka pituus on noin 25 cm. Leikkaa taikina taikinapyörällä suikaleiksi. Asettele suikaleet marjojen päälle ja painele niiden päät piirakan reunoihin kiinni.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

019 (10)

041 (8)

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mustikka, piirakka, vadelma

Previous Post: « Pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla täytetty torttu
Next Post: Banaanikakku tiikerin tapaan »

Reader Interactions

Comments

  1. Hilkka Matilainen says

    19/04/2020 at 3:55 pm

    Hei Liisa,
    Kiitos reseptistä. Saimme siitä piknikillemme oikein makoisan jälkkärin! Asun Tanskassa ja etsin pensasmustikoille sopivaa piirasreseptiä ja valitsin tämän. Täältä ei metsämustikoita nimittäin löydy. Muutama huomio
    – taikina jäikin yöksi jääkaappiin ja kun aamulla ryhdyin sitä kaulimaan, oli se himo kovaa. No n 5min päästä se lähti pehmenemään pikku hiljaa. Taisi olla vähän liian pitkään jääkaapissa?
    – taikina oli vähän haastava kaulita. Se murustui, mutta lopulta sain siitä jonkinmoisen pohjan aikaiseksi. Piirakan koristenauhoista en saanut nättejä, vaan ne katkesivat helposti pöydästä irrotettaessa.
    – en voidellut vuokaa, koska sitä ei kehotettu tekemään. Kun ensimmäistä palaa leikattiin, oli pohja melko kovaa ja aika jykevästi kiinni vuoassa. Onko näin tarkoitus? Miten piirakasta saisi helpommin vuuasta irrotettavaa?
    Hyvää kevättä Tanskan Aarhusista, jossa on ollut hyvin kauniita, tosin viileitä päiviä lähes koko kuorona lockdownin ajan. Kaikkea hyvää sinne!
    Terkuin Hilkka

    Reply
    • Liisa says

      21/04/2020 at 6:47 am

      Hei Hilkka, kiitos paljon kommenteista! Yön yli jääkaapissa saattoi olla liian pitkään ja se on voinut vaikuttaa muutenkin taikinan käsiteltävyyteen ja aiheuttaa tuota murustumista. Siellä Tanskassa voi myös esim. jauhojen koostumus olla hieman erilainen ja jauhoja olisi ehkä pitänyt olla vähemmän kuin reseptissäni. Olen leiponut tätä piirakkaa irtopohjaiseen pinnotettuun piirakkavuokaan, josta se irtoaa helposti, mutta keraaminen vuoka on varmasti hyvä voidella.
      Hyvää kevättä sinulle sinne Aarhusiin, pysy terveenä!

      Reply
      • Hilkka Matilainen says

        24/04/2020 at 10:35 pm

        kiitos kommenteista. Käytin keraamista, tai mikäli läpinäkyvä materiaali tuo on, vuokaa. Irtopohja ei tullutkaan mieleeni. Jauhot voivat olla erilaisia Tanskassa, en osaa sanoa. Lopputulos oli toki hyvältä maistuva, mikä tärkeintä. Samoin hyvää kevättä, stay safe!

        Reply

Leave a Reply to Hilkka Matilainen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Vadelmainen mantelikakku

Täyteläisessä mantelikakussa on sattumina reilusti rouhittua suklaata ja raikkaita vadelmia. Yksinkertainen kakku on helppo leipoa myös ...

Read More »

Vadelmaiset viipalepikkuleivät

Ihanat vadelmaiset viipalepikkuleivät syntyvät nopeasti ja helposti myös aloittelevalta leipurilta. Makeat keksit viipyvät uunissa vain sen aikaa, ...

Read More »

Kermainen puolukkapiirakka

Syksyinen piirakka saa täytteekseen kirpeitä puolukoita. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g voita 2 – 3 rkl vettä ...

Read More »

Mansikka-kanelimysli

Kaneli ja kuivatut mansikat sopivat hyvin yhteen. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ...

Read More »

Kummitusmarengit

Halloweeninä herkutellaan hurjilla kummitusmarengeilla. 2 valkuaista 1,5 dl sokeria Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kun ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress