• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kirsikkamurupiirakka

Kirsikkamurupiirakka

19/07/2017 by Liisa Leave a Comment

Ihanan kirsikkamurupiirakan pohja on erityisen mehevä taikinaan lisätyn mantelijauheen ansiosta. Kirsikat piiloutuvat rouskuvan murukerroksen alle.

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa

 

  • 500 g kirsikoita

 

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl jauhoja

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.

Vuoraa piirakkavuoka (n. 20 x 30 cm) leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se piirakkavuokaan.

Levitä kirsikat taikinan päälle.

Nypi voi, sokeri ja jauhot ja levitä kirsikoiden päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kirsikka, piirakka

Previous Post: « Pienet mansikkapiiraat
Next Post: Mascarponejuustokakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Lakkajuustokakku

Täyteläisen juustokakun kanssa tarjotaan makeankirpeää lakkahilloketta. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   250 g mascarponea ...

Read More »

Toffee

Toffeeta on helppo valmistaa itse. Tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy lämmittää 118 asteiseksi, jotta siitä tulee koostumukseltaan ...

Read More »

Pienet mutakakut

Mutakakun voi leipoa myös pieniksi annoskakuiksi muffinssivuoissa. 12 kappaletta 200 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 ...

Read More »

Rommirusinajäätelö

Kermainen jäätelö maustetaan rommilla ja rusinoilla. 1 dl rusinoita 1,5 dl vettä  3 tl rommiaromia 1 rkl sokeria 2 munaa 1 dl ...

Read More »

Aprikoosikakku murupäällysteellä

Mehevät aprikoosit piiloutuvat reilun murupäällysteen alle tässä ihanassa kesäisessä kakussa. 150 g voita 1,5 dl sokeria 0,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress