• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Karpalo-valkosuklaakeksit

Karpalo-valkosuklaakeksit

02/12/2015 by Liisa 2 Comments

IMG_9476_2

Ihanien jouluisten keksien täytteeksi tulee kuivattuja karpaloita, valkosuklaata ja pistaaseja.

n. 40 kpl

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • 75 g kuorittuja pistaaseja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kevyesti. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää karpalot, suklaarouhe ja pistaasit. Sekoita.

Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele taikinasta palloja, laita pallot leivinpaperilla suojatuille uunipelleille ja litistä hieman.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (keksit saavat jäädä sisältä hieman pehmeiksi).

Keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin viikon.

 

Filed Under: Keksi Tagged With: joulu, karpalo, keksi, pistaasi, valkosuklaa

Previous Post: « Puolukkainen rocky road
Next Post: Piparkakkudonitsit »

Reader Interactions

Comments

  1. Emma Hirvonen says

    21/12/2016 at 5:04 pm

    Hei! Testasin tätä reseptiäsi juuri ja keksit maistuvat todella hyviltä! Yleensä olen tehnyt valkosuklaa karpalokeksejä eri reseptillä, joten tämä oli kivaa vaihtelua. Sopiiko jos postaan reseptin omaan blogiini ja samalla tietenkin linkkaan tähän sinun alkuperäiseen? Haluan mielelläni jakaa tämän.

    Ihana blogi sulla muutenkin, ihastuin simppeliin layoutiin, valkoiseen ja kuviisi! Leivontablogit ovat usein aika sekavia ja värikkäitä, joten tämä oli positiivinen yllätys.

    Ihanaa joulunodotusta 🙂

    Reply
    • Liisa says

      21/12/2016 at 10:18 pm

      Hei Emma! Kiitos kommentistasi, kiva kun tykkäsit kekseistä ja blogistani myös. Saat toki julkaista myös omassa blogissasi. Ihanaa joulunodotusta! ?

      Reply

Leave a Reply to Liisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mantelinen kirsikkatorttu

Kesäinen torttu saa pinnalleen makeita kirsikoita sekä mantelilastuja. 150 g voita 1 dl fariinisokeria 1 dl sokeria 2 munaa 3 dl ...

Read More »

Suklaakuppikakut vaahtokarkkikuorrutuksella

Suklaakuppikakut kruunataan tahmealla ja makealla vaahtokarkkikuorrutuksella. 8 jättikokoista tai 12 normaalia kuppikakkua 100 g voita 2 dl ...

Read More »

Sulaneet lumiukot

Leivo talvisen päivän kahvipöytään hauskoja sulaneita lumiukkodonitseja. 12 kappaletta 3,5 dl vehnäjauhoja1,5 dl sokeria1 tl leivinjauhetta2 dl ...

Read More »

Maitosuklaalla kuorrutettu banaanikakku

Hedelmäkulhosta löytyy usein ylikypsiä banaaneja ja silloin on tietysti aika leipoa ihanaa banaanikakkua. Tällä kertaa makea banaanikakku kuorrutetaan ...

Read More »

Kyllin hyvät suklaakeksit

Helpot suklaakeksit ovat keskeltä sitkeitä ja reunoilta rapeita. Kekseihin ei tule kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille. 100 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress