Makea kanelilla maustettu täytekakku koristellaan kanelinmakuisilla marengeilla.
Valmista ensin kanelilla maustetut marengit:
- 2 valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl kanelia
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. (Säästä keltuaiset kakkupohjaan.) Lisää sokeri ja kaneli kun marenki on lähes valmista. Siirrä marenkivaahto pursotuspussiin ja pursota leivinpaperilla suojatulle pellille pieniä marenkeja (noin euron kolikon kokoisia).
Paista marenkeja 150-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes marengit ovat täysin kuivuneet.
- 3 kananmunaa
- 2 keltuaista
- 4 dl ruokosokeria
- 1 dl maitoa
- 150 g sulatettua voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 tl kanelia
- 0,25 tl neilikkaa
Sokerisiirappi kostutukseen:
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Päälle ja väliin:
- 4 dl kermaa
- 2 dl rahkaa
- 0,5 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
Vaahdota kananmunat, keltuaiset ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Nostele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan.
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Keitä kostutuksen vettä ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.
Vaahdota täytteen kerma. Lisää rahka ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja kostuta sokerisiirapilla. Levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta. Levitä päälle ja reunoille täytettä.
Koristele kanelimarengeilla.
Leave a Reply