• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kanelinmakuinen täytekakku

Kanelinmakuinen täytekakku

30/12/2012 by Liisa Leave a Comment

Makea kanelilla maustettu täytekakku koristellaan kanelinmakuisilla marengeilla.

Valmista ensin kanelilla maustetut marengit:

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. (Säästä keltuaiset kakkupohjaan.) Lisää sokeri ja kaneli kun marenki on lähes valmista. Siirrä marenkivaahto pursotuspussiin ja pursota leivinpaperilla suojatulle pellille pieniä marenkeja (noin euron kolikon kokoisia).

Paista marenkeja 150-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes marengit ovat täysin kuivuneet.

  • 3 kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 4 dl ruokosokeria
  • 1 dl maitoa
  • 150 g sulatettua voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 tl kanelia
  • 0,25 tl neilikkaa

Sokerisiirappi kostutukseen:

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Päälle ja väliin:

  • 4 dl kermaa
  • 2 dl rahkaa
  • 0,5 dl sokeria

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).

Vaahdota kananmunat, keltuaiset ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Nostele taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan.

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Keitä kostutuksen vettä ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.

Vaahdota täytteen kerma. Lisää rahka ja sokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja kostuta sokerisiirapilla. Levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta. Levitä päälle ja reunoille täytettä.

Koristele kanelimarengeilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kakku, kaneli, marenki, täytekakku

Previous Post: « Appelsiini-suklaakakku
Next Post: Sitruunajuustokakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vadelmainen mantelikakku

Täyteläisessä mantelikakussa on sattumina reilusti rouhittua suklaata ja raikkaita vadelmia. Yksinkertainen kakku on helppo leipoa myös ...

Read More »

Raparperihillo

Raparperihilloon voi käyttää runsaan raparperisadon hedelmät. Hillo maistuu viilin tai jugurtin kanssa ja sitä voi käyttää myös leivonnassa tai kakun ...

Read More »

Pähkinäinen mysli

Rouskuvaan mysliin lisätään reilusti pähkinöitä. 1 dl auringonkukkaöljyä 1 dl vaaleaa siirappia 0,5 dl hunajaa 300 g ruishiutaleita 200 g ...

Read More »

Donitsinmuotoiset keksit

Vappudonitsit voi leipoa myös keksien muotoon! Tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparimuottia, toinen halkaisijaltaan noin 1 sentti ja ...

Read More »

Nutella-muffinssit

Muffinssien sisältä löytyy ihana yllätys eli reilu nokare Nutellaa. 12 kappaletta 150 g voita1,5 dl sokeria2 munaa2 dl maitoa3,5 dl jauhoja1 tl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress