Vappudonitsit voi leipoa myös keksien muotoon!
Tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparimuottia, toinen halkaisijaltaan noin 1 sentti ja toisen noin 4 senttiä.
n. 60 kappaletta
- 200 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 valkuaista
- 11 – 12 dl tomusokeria
- elintarvikeväriä
- strösseleitä
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Jauhota työpöytä ja kauli taikina ohueksi levyksi. Ota taikinasta muoteilla keksejä ja nosta ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
Valmista pikeeri. Sekoita tomusokeria vähän kerrallaan valkuaisten joukkoon. Lisää elintarvikeväri kun pikeeri on lähes valmista. Lisää väriä vähän kerrallaan, jotta saat haluamasi värisen seoksen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa.
Pursota keksien päälle ensin reunus donitsin sisä- ja ulkoreunaan. Anna kuivahtaa hetkinen ja pursota pikeeriä sitten reunusten sisäpuolelle.
Koristele värikkäillä strösseleillä.
Anna pikeerin kuivahtaa ennen tarjoilua.
Voi että kun näyttää hyviltä nämä donitsikeksit! Itse en välitä normidonitseista, mutta keksit ovat ylintäherkkua. Nämä menevät kyllä testattavaksi:)
Kiitos, Janette! Nämä ovat kyllä tosi hyviä ja leivotaan meilläkin ehdottomasti vielä monta kertaa uudestaan.