• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Halloweenin kurpitsapiirakka

Halloweenin kurpitsapiirakka

21/10/2020 by Liisa Leave a Comment

Piirakan kannen hurjan kurpitsanaamion alta löytyy ihanan mausteinen kurpitsatäyte.

piirakkataikina:

  • 6 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 5 -6 rkl vettä

täyte:

  • 5 dl kurpitsasosetta
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl muskottipähkinää

voiteluun:

  • 1 muna

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kurpitsasose, munat, kerma ja fariinisokeri kulhossa. Lisää mausteet. Kaada kurpitsaseos piirakkavuokaan taikinan pääälle.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetulla alustalla levyksi, jonka halkaisija on vähän piirakkavuokaa suurempi. Leikkaa taikinaan kurpitsan silmät, nenä ja suu. Nosta taikinalevy varovasti piirakan päälle. Painele taikinan reunat pohjataikinaan kiinni.

Voitele piirakan pinta munalla.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: halloween, kurpitsa, piirakka

Previous Post: « Halloween-browniet
Next Post: Halloween-cookiet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mustikkainen kuivakakku

Mehukkaassa mustikkakakussa osa jauhoista korvataan spelttijauhoilla ja taikina maustetaan sitruunalla. 150 g voita 3 dl sokeria 3 munaa 1 ...

Read More »

Vadelmapiiras toscakuorrutuksella

Täydellisen vadelmapiiraan pinnalla on makea ja rapsakka toscakuorrutus. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön kanssa. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 ...

Read More »

Mustikkainen vaniljafudge

Vaniljafudgeen lisätään kuivattuja mustikoita. 2,5 dl sokeria 2 dl kermaa 50 g voita 1 dl glukoosisiirappia 1 vaniljatanko 100 g ...

Read More »

Kinuskinen puolukkapiirakka

Syksyisessä puolukkapiirakassa puolukoiden kirpeyttä tasapainottaa ihana kinuskinen täyte. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g ...

Read More »

Mustikkainen rocky road

Ihana mustikkainen rocky road saa täytteekseen kuivattuja mustikoita, vaahtokarkkeja ja hasselpähkinöitä. 16 palaa 250 g suklaata 30 g ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress