Leivo syksyn päärynäsadosta ihana piirakka, jossa yhdistyvät makeat päärynät ja samettinen suklaatäyte.
Piirakkataikina:
- 150 g voita
- 3 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl sokeria
- 3 – 4 rkl kylmää vettä
Täyte:
- 150 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 päärynää
Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi kulhossa sekaisin voi, jauhot, kaakaojauhe ja sokeri. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Leikkaa päärynät puoliksi ja poista niistä kannat ja siemenkodat. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja asettele viipaleet vuokaan taikinan päälle.
Valmista täyte. Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada paloiteltu suklaa kerman joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon sokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos taikinan päälle vuokaan.
Paista 180 asteessa 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Leave a Reply