Maukas suklaakakku täytetään ja koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
- 250 g mansikoita.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan.
Vaahdota täytteen kerma. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Viipaloi noin puolet mansikoista.
Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin puolet kermavaahdosta. Asettele mansikkaviipaleet kermavaahdon päälle. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kakun päälle loppu kermavaahto. Koristele mansikoilla.
Leave a Reply