• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Pieni mansikkatäytekakku

Pieni mansikkatäytekakku

06/01/2013 by Liisa Leave a Comment

Pieni mansikkatäytekakku perinteisen täytekakun ystävälle.

  • 3 munaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • 150 g ranskankermaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 500 g pakastemansikoita
  • 300 g hillosokeria
  • 1 dl keltaista Jaffaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 0,5 dl sokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ( halkaisija 18 cm).

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää taikinaan sulatettu voi ja sekoita. Lisää ranskankerma ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Tee kakun täytteeksi sileä mansikkahillo mielellään jo edellisenä päivänä. Sulata pakastemansikat ja soseuta ne. Kaada kattilaan ja lisää hillosokeri. Keitä mansikoita ja hillosokeria 10 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.

Leikkaa mielellään edellisenä päivänä paistettu kakkuvuoka kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja kostuta keltaisella Jaffalla. Levitä päälle noin desilitra mansikkahilloa ja levitä tasaiseksi. Nosta päälle toinen kakkupohja ja kostuta se sekä levitä päälle mansikkahilloa. Nosta lopuksi päälle kolmas kakkupohja ja kostuta se. Nosta kakkupohja hetkiseksi jääkaappiin vetäytymään.

Vaahdota kerma, lisää maitorahka ja sokeri. Levitä kerma kakun päälle ja reunoille. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, mansikka, täytekakku

Previous Post: « Omena-kanelimysli
Next Post: Suklaacookies »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Espressokuppikakut

Mausta suklaakuppikakut ripauksella espressojauhetta ja viimeistele ne vastustamattoman herkullisella espressosokerikreemillä. 12 ...

Read More »

Appelsiini-suklaacookies

Cookiesit saavat jouluisen maun appesiininkuoresta, suklaasta ja manteleista. Noin 30 kappaletta. 200 g huoneenlämpöistä voita 3 dl ...

Read More »

Sydänkuppikakut

Tee ystävänpäivän kunniaksi sieviä sydänkuppikakkuja ja kuorruta ne herkällä vaaleanpunaisella kreemillä. 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Maapähkinävoijuustokakku

Kruunaa suolaisenmakea maapähkinävoijuustokakku tummasta suklaasta valmistetulla kuorrutuksella. pohja: 200 g Digestive-keksejä100 g voita2 rkl ...

Read More »

Marianne-suklaakuppikakut

Ihanat suklaakuppikakut kuorrutetaan Marianne-rouheella maustetulla suklaakuorrutuksella. 12 kappaletta 100 g voita 2 dl sokeria 2 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress