• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mansikka-raparperipiirakka

Mansikka-raparperipiirakka

16/06/2021 by Liisa Leave a Comment

Tarjoa ihanan kesäinen mansikka-raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

piirakkataikina:

  • 6 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 5 -6 rkl vettä

täyte:

  • 400 g mansikoita
  • 250 g raparperia
  • 2 rkl sokeria
  • voiteluun 1 muna

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Voitele piirakkavuoka, jos käytät kertaamista tai lasista vuokaa, pinnoitettua vuokaa ei tarvitse voidella.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne viipaleiksi. Poista raparpereista kuori ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Levitä mansikat ja raparperit tasaisesti piirakkapohjan pinnalle ja ripottele päälle sokeria.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä suikaleiksi. Asettele taikinasuikaleet ristikkoon piirakan pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.

Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: mansikka, piirakka, raparperi

Previous Post: « Suklaakuppikakut vaniljakuorrutuksella
Next Post: Kermainen karhunvatukkapiirakka »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vadelma-karhunvatukkapiirakka

Mehukas piirakka kätkee sisälleen ihania vadelmia ja karhunvatukoita. piirakkataikina: 6 dl jauhoja1,5 dl sokeria0,5 tl suolaa200 g voita5 -6 ...

Read More »

Sitruunapiiras mustikoiden kera

Raikas sitruunapiiras tarjotaan pensasmustikoiden kanssa. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl suolaa 120 g voita 2 – 3 rkl ...

Read More »

Runeberginkakku leipävuoassa

Ihana runeberginkakku saa uuden ilmeen kun se leivotaan leipävuokaan.  150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1 dl sokeria 3 munaa 1,5 dl ...

Read More »

Suklaiset minidonitsit

Suklaiset minidonitsit koristellaan iloisen värisillä strösseleillä. Näitä minikokoisia herkkuja kannattaa leipoa kerralla muutama pellillinen, sillä ...

Read More »

Kuningattaren kermaviilipiirakka

Täytä raikas kermaviilipiirakka tuoreilla vadelmilla ja pensasmustikoilla. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g voita2 – ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress