Kesäiset leivokset täytetään kermavaahdolla ja mansikoilla.
8 kappaletta
- 4 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- mansikoita
- tomusokeria
Leivospohja paistetaan säädettävässä neliövuossa, joka säädetään kokoon 28 x 28 cm.
Vaahdota munat ja sokeri. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja lisää taikinaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna leivospohjan jäähtyä vuoassaan. Leikkaa jäähtynyt leivospohja 16 yhtä suureen palaseen.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Viipaloi noin 10 mansikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Nosta puolet leivospohjista tarjoiluastialle. Levitä jokaiselle palaselle kermavaahtoa ja nosta päälle mansikkaviipaleita. Nosta päälle toiset leivospohjat. Koristele mansikoilla ja tomusokerilla.
Leave a Reply