Raparperipiirakka kuuluu erottamattomasti alkukesän kahvipöytään. Tämän piirakan pohja on todella mehevä, ja makea ja rapea muruseos tasapainottaa raparperin kirpeyttä. Piirakka paistetaan uunipellillä ja siitä riittää isommallekin porukalle. Voit myös puolittaa reseptin ja paistaa piirakan tavallisessa piirakkavuoassa. Tarjoile piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
4 munaa- 3,5 dl sokeria
- 200 g voita sulatettuna
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 l raparperinpaloja
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl jauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan maito, kerma ja puolet kuivista aineista ja sekoita. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle.
Levitä raparperinpalat taikinan päälle.
Nypi voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja levitä raparperinpalojen päälle.
Paista 200 asteessa 20 – 30 minuuttia.
Tarjoa vähän jäähtynyt piirakka yhdessä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Leave a Reply