
Perinteiset voisilmäpullat maistuvat välipalana kylmän maidon tai hyvän kahvin kaverina.
noin 18 kappaletta
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- n. 50 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 1 muna voiteluun
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Paina pullien keskelle peukalolla ja etusormella kolo ja laita koloon pieni voikuutio. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele voin päälle noin teelusikallinen sokeria.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Leave a Reply