Vappudonitsien taikinaan lisätään värikkäitä strösseleitä ja ne kuorrutetaan makealla sokerikuorrutuksella.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 1 dl strösseleitä
- 4 dl tomusokeria
- 4 rkl valkuaista (n. 2 munaa)
- punaista, keltaista ja sinistä elintarvikeväriä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Jaa kuorrute kahteen astiaan ja värjää toinen osa elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi ja toinen keltaisella ja sinisellä mintunvihreäksi. Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen.
Leave a Reply