• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Keksi / Vadelmaiset viipalepikkuleivät

Vadelmaiset viipalepikkuleivät

24/02/2016 by Liisa Leave a Comment

023 (7)

Ihanat vadelmaiset viipalepikkuleivät syntyvät nopeasti ja helposti myös aloittelevalta leipurilta. Makeat keksit viipyvät uunissa vain sen aikaa, että ne jäävät keskeltä vielä vähän raaoiksi ja sopivan sitkeiksi. Leivo näitä pieniä herkkupaloja vaikka talviloman kunniaksi kahvipöytään tai hiihtoretkelle mukaan pakattavaksi! Kekseihin ei tule lainkaan kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille.

n. 30 kappaletta

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vaaleaa siirappia
  • 4 dl jauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 100 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
  • raesokeria

Suojaa pelti leivinpaperilla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele taikinapalat pitkiksi tangoiksi pellille. Painele taikinan keskelle peukalolla ura ja levitä vadelmamarmeladi uraan. Ripottele päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten viipaleiksi terävällä veitsellä.

014 (7)

 

 

Filed Under: Keksi Tagged With: keksi, vadelma

Previous Post: « Ihan paras banaani-suklaakakku
Next Post: Suklaakuorrutetut pekaanidonitsit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Keltaiset donitsit

Kuorruta kevään kunniaksi donitsit keltaisella sokerikuorrutteella ja ripottele kuorrutteen pinnalle keltaisia strösseleleitä. 12 ...

Read More »

Omenapiirakka toscakuorrutuksella

Herkullisen omenapiirakan pinnalla on reilu kerros rapsakkaa toscakuorrutusta. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g ...

Read More »

Valkosuklaajäätelö

Valkosuklaajäätelössä on hienostunut valkosuklaan ja vaniljan maku. 100 g valkosuklaata 2 munaa 0,75 dl sokeria 1 rlk vaniljasokeria 2 dl ...

Read More »

Kesäkurpitsamarmeladilla täytetyt täytekeksit

Vadelmatäytekekseistä syntyy hieman erilainen versio kun täytteeksi käytetään kesäkurpitsamarmeladia. Keksien valmistamista varten tarvitset kaksi ...

Read More »

Ruusunmarja-valkosuklaakakku

Valkosuklaalla kuorrutettu täytekakku täytetään makealla ruusunmarjamarmeladilla. Ruusunmarjamarmeladia valmistaa esimerkiksi Granny's secret. 4 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress