
Tahini ja kirpeät vadelmat yhdistyvät näissä täyteläisissä brownieissa.
brownietaikina:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
pinnalle ja täytteeksi:
- 200 g vadelmia
- 1 dl tahinia
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Asettele puolet vadelmista taikinan päälle ja kaada loput taikinasta vadelmien päälle.
Lusikoi tahinia nokareina taikina pinnalle ja levitä tahininokareita kevyesti brownietaikinan sekaan hammastikulla. Asettele loput vadelmat brownien pinnalle ja paina ne kevyesti taikinan sisään.
Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Leikkaa brownie 12 annospalaan.
Leave a Reply